CHLEB KETO KOKOSOWY
PRZEPIS NA BEZGLUTENOWY I BEZCUKROWY CHLEB
Tym razem przepis na chleb. Szczególnie dla osób, które muszą być na diecie bezmlecznej, bezcukrowej i bezglutenowej.
Jest to chleb na mące kokosowej, bez babki płesznik. Jego konsystencja jest zwarta, jest słodkawy, więc idealnie pasuje na kanapki z twarogiem i niskocukrowym dżemem 😛
Łatwy, tani i szybki.
Makro na cały chleb:
1185 kcal 47,2 g białka 102,9 g tłuszczu 11,3 g węglowodanów
Co potrzebujemy:
1,5 szklanki mąki kokosowej
3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
0,5 łyżeczki soli
6 jajek
3 łyżki roztopionego masła
Szklanka wody
Ziarna do posypania na wierzch (u mnie sezam i czarnuszka)
Jak zrobić:
Włącz piekarnik i ustaw z termoobiegiem na 190℃
Ubij białka na sztywną pianę
Zmiksuj żółtka z masłem, dodaj wodę i suche składniki
Wyłóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wygładź, posyp sezamem i czarnuszką lub czym lubisz
Piecz 25 minut lub do suchego patyczka.
I smacznego 😉