CHLEB KETOGENICZNY KOKOSOWY

CHLEB KETO KOKOSOWY

PRZEPIS NA BEZGLUTENOWY I BEZCUKROWY CHLEB

Tym razem przepis na chleb. Szczególnie dla osób, które muszą być na diecie bezmlecznej, bezcukrowej i bezglutenowej.

Jest to chleb na mące kokosowej, bez babki płesznik. Jego konsystencja jest zwarta, jest słodkawy, więc idealnie pasuje na kanapki z twarogiem i niskocukrowym dżemem 😛

Łatwy, tani i szybki.

Makro na cały chleb:

1185 kcal 47,2 g białka 102,9 g tłuszczu 11,3 g węglowodanów

Co potrzebujemy:

  • 1,5 szklanki mąki kokosowej

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 6 jajek

  • 3 łyżki roztopionego masła

  • Szklanka wody

  • Ziarna do posypania na wierzch (u mnie sezam i czarnuszka)

Jak zrobić:

 

  • Włącz piekarnik i ustaw z termoobiegiem na 190℃

  • Ubij białka na sztywną pianę

  • Zmiksuj żółtka z masłem, dodaj wodę i suche składniki

  • Wyłóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wygładź, posyp sezamem i czarnuszką lub czym lubisz

  • Piecz 25 minut lub do suchego patyczka.

  • I smacznego 😉