CHLEBEK BANANOWY

CHLEBEK BANANOWY

CIASTO BEZ DODATKU CUKRU I Z MASŁEM

Zapas bananów się nie zjadł więc warto je wykorzystać by ponownie stanowiły źródło przyjemności😉 Jest to wersja dość kaloryczna ale możesz pominąć masło w tym przepisie i będzie fit git😉.

Makro na całe ciasto:

3238 kcal/ 51,4 g białka/ 226g tłuszcze / 254,3 węglowodany

SKŁADNIKI:
  • 150g mąki (ja dałam orkiszową, możesz dać jaką chcesz)

  • 620g bananów dojrzałych (ok. 5 sztuk)

  • 3 jajka

  • kostka masła

  • cynamon łyżeczka

  • erytrol 30g bądź inny naturalny zamiennik cukru

  • łyżeczka sody oczyszczonej

Jak zrobić?:

Prościutko😉 wszystko zmiksuj, wlej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub do wysmarowanej masłem innej formy i piecz ok. 40 min. lub do suchego patyczka w temp. 180℃.



Gotowe, smacznego😉